Datum objave: 05.01.2003

U župi sv. Vida djeluju dva crkvena zbora, crkveni zbor župe Vidovec i pjevačko društvo "TIN", koje pjeva u kapeli sv. Obitelji i bl. Augustina Kažotića u Nedeljancu. Crkveni zbor župe Vidovec ima približno četrdesetak članova, od onih najmlađih iz nižih razreda osnovne škole do starijih gospoda s dužim pjevačkim "stažem". Zbor ima redovito probu jednom u tjednu, a kad zatreba i više puta.

 

Pjesme uglavnom obrađuju dvoglasno, ali u posljednje vrijeme nastoje u svoj repertuar uvrstiti što više četveroglasnih, premda imaju mali nedostatak muških glasova. Zbor se pomnije sprema za važnije blagdane kao što su Božić, Uskrs, blagdan sv. Vida, te za svečanije događaje (podjela sakramenta sv. Pričesti i sv. Potvrde, nedavno gostovanje u župi sv. Martin na Muri ...).

 

Za Božić zbor organizira božićni koncert ili predstavu. Naravno, uz brojne obveze, nađe se vremena također za druženje i zabavu. Tako zbor svake godine odlazi na izlet, a ove godine bio je u prijateljskom posjetu u župi sv. Martin na Muri. Osobito je veselo 22. studenog, kada zbor slavi blagdan sv. Cecilije, zaštitnice pjevača. Voditelji zbora su orguljaš Dražen Priher i dirigent Jurica Canjuga. Pjevačko društvo "TIN" iz kapele sv. Obitelji i bl. Augustina Kažotića u Nedeljancu ima otprilike dvadesetak članova, no kada pripremaju program za posebne prilike ima ih i deset više.

 

Također se okupljaju jednom tjedno. Uvježbavaju pjevanje psalama, obrađuju nove pjesme, a u zadnje vrijeme pripremaju i čitače za dostojno navještenje Božje riječi. Kako je velik dio društva mlađeg uzrasta, ne nedostaje im snage ni volje i za dodatno angažiranje. Kada pripremaju koncerte (obično jednoga ljeti, a drugoga za Božić). Društvo već tri godine zaredom sudjeluje i na festivalu duhovne glazbe u Ludbregu.

 

Glavni orguljaš je Dražen Đurđek (tu se istiće i Antonio Tkalec kao mlađi orguljaš), a voditelj društva je Juraj Priher. Gospodin Priher istaknuo se i u pisanju pjesama duhovne tematike, a neke je uspio čak i uglazbiti pa ih pjevačko društvo izvodi.

 

Dražen Priher