Datum objave: 04.02.2003

 

U listopadu 2000. godine počela je s radom knjižnica župe Vidovec. Da se knjižnica otvorila najveća je zasluga vlč. Dragutina Bogadi župnika, a također i vlč. Ivice Herceg tadašnjeg kapelana. Većina knjiga je kupljena, dio je vlasništvo vlč. Bogadi koji je poklonio, a nešto su darovali župljani.

 

Tako da za sada ima oko 950 knjiga. Knjige su podijeljene u nekoliko skupina uglavnom po tematici. To su knjige za djecu, mlade, obitelj, biografije, svjedočanstva o ozdravljenjima, propovijedi, sakramenti, stručna literatura, vodiči i romani. Također možete naći uvezene sve brojeve Glasa koncila od 1963.-1980., a i glasnike zagrebačke nadbiskupije i đakovačke biskupije. Glas koncila i glasnici mogu se koristiti samo u knjižnici.

 

Da bi knjižnica kao takova funkcionirala puno je svojim dobrovoljnim radom i savjetima pomogla gđa. Mare Cesar, a knjige su slagale Snježana Ptilček voditeljica i Marija Gredelj suradnica Caritasa župe. Knjižnica je otvorena svake nedjelje u večernjim satima. Ako navratite tu će vas dočekati Valentina Plantić, Margareta Bočkaj i Marija Gredelj te vam pomoći oko odabira knjiga.