Datum objave: 14.09.2010
Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza 2010, ispred župne crkve svetog Vida u Vidovcu blagoslovljen je kip Majke Božje Lurdske. Samom blagoslovu prethodilo je misno slavlje koje je predvodio dekan Donjovaraždinskog dekanata. Mnoštvo vjernika svojim su prisustvom nanovo posvjedočili da Gospa ima posebno mjesto u njihovom srcu i životu, a njezina sigurna zaštita nikoga nije iznevjerila u njihovim životnim potrebama! Nijedna duša nije ostala ravnodušna kad je prije otpusta krenula procesija oko crkve do Gospe, koja je zbog mraka i upaljenih svijeća raznježila svakoga tko je u njoj sudjelovao, a vjerojatno nije ostavila ravnodušnom nijednu osobu koja se u tom trenutku našla u blizini crkve ili onuda prolazila.
 
Oni koji su omogućili da se kip Gospe Lurdske postavi ispred župne crkve ponajbolje  znaju koliko je ljubavi uloženo u sve to. Naposljetku, jedino je nesebična ljubav sposobna činiti velike stvari. Hvala onima koji su je donijeli iz Lurda, onima koji su ispod njezinih nogu s velikom pažnjom postavili svaki kamen i svima koji su na bilo koji način pomogli, bilo molitvom bilo materijalno.
 
Prolazniče, svrni svoj pogled prema Mariji. Pozdravi ju  molitvom, pjesmom ili joj se jednostavno od srca nasmiješi i zahvali na izmoljenim milostima. Ona je tamo poradi nas, pazi na svakoga od nas i poziva da se ne izgubimo u vrtlogu života nego da uvijek ostanemo dio zajednice njezina sina Isusa,  dio zajednice Crkve kojoj je On Glava i koju vodi Ocu