Datum objave: 23.02.2014

Grad Slobode, kako ga mnogi nazivaju, želi vas primiti u svoje krilo 26. i 27. travnja 2014. Tih dana vam želimo, na posve nov i drugačiji način, ispričati priču o istinskoj ljubavi, zajedništvu i slobodi. Živjeti u slobodi ne uključuje mnogo izgovorenih "ne", već jedno "da" Boga i Bogu.
Dragi, mladi prijatelji, želja nam je da kroz ovo naše zajedništvo, za čije smo geslo uzeli citat iz Poslanice Galačanima, "Na slobodu pozvani" (Gal 5,13), svi zajedno odbacimo sve surogate i lažne ideale koji nas vežu i sputavaju kako bismo na Božji "da", koji nam je konačno izgovoren u Isusu Kristu, rekli svoj konačni "da" Bogu i tako, jedinstveni i neponovljivi poput Dubrovnika, postali jedinstvena i neponovljiva Božja slika kakvu je Bog u početku zamislio i po Isusu Kristu ostvario.     Iz poruke dubrovačkog biskupa, Mate Uzinić.
Dragi mladi,  i mi u našoj župi na susretima mladih pripremamo se za taj veličanstveni i neponovljivi susret. Ako imaš 16 ili više godina i želiš iskusiti zajedništvo gdje se živi sloboda, dođi i ti na naša druženja i kateheze petkom u 19 sati.

"Na slobodu pozvani,
Vjere svjedoci to smo mi,
Razvijamo jedra i kroz oluje.
Jer Kristove čekaju nas ruke.
Na slobdu pozvani, svjetlo smo svijeta i novi dani na to smo svi pozvani,
od Boga pozvani."
- iz himni "Na slobodu pozvani" SHKM 2014.