Datum objave: 28.09.2013

VAŽNO JE NA VRIJEME STEĆI IME

 

Svatko, pa i oni koji deklarativno odbacuju bilo kakve zakone ili norme, imaju i nesvjesno nešto po čemu se ravnaju u životu. Sve ovisi o svjesnom ili nesvjesnom odabiru. Kakove norme netko prihvati tako i onda svoj život živi!

Nekima će zakoni života biti oni koji usmjeravaju gomilanju materijalnih dobara. Drugi sve podređuju karijeri ili stjecanju titula. Nekomu će jedini zakon života biti uživanje. Nećemo sada propagirati neke proizvode, ali često se na reklamama može čuti ili na natpisima običnih odjevnih predmeta vidjeti: x y je zakon! Veseli što ima mnoštvo onih kojima je životni moto pravednost, dobrodušnost pa i druge dobronamjernosti. Za nas kršćane je Isus sve zakone i norme objedinio u „ljubavi prema Bogu i bližnjemu!“ Lijepo je biti dobrodušan, pravedan i slično, ali ljubav sve to nadmašuje. Ljubav čini mnogo više od onoga što bi netko po pravdi ili dobrodušnosti trebao učiniti! I bezimeni bogataš iz današnje Isusove besjede nije smatrao da bi pravedno bilo nahraniti Lazara. Ta Lazar ništa nije doprinio njegovu bogatstvu. Upravo takve neosjetljivosti u kojima je odsutna ljubav stvaraju jaz koji nepremostivo dijeli ljude. Jedino istinska ljubav sada i ovdje taj jaz premošćuje!
Nažalost, životno nam iskustvo zorno predočava da onaj tko izabire drugačiji životni put od Božjeg puta po Isusu dana, lako pronalazi razloge samoopravdanja. Takvi i Onoga koji je od mrtvih ustao ne prihvaćaju! Nevjerom se jaz između zla i dobra još više produbljuje i proširuje. Posvijestimo si da ovdje na zemlji postoji još uvijek mogućnost prijelaza. Gospodine, neka tvoja ljubav sve nas ojača kako dobri ne bi poželjeli prijeći na drugu stranu, a oni koji ne mare neka prepoznaju Istinu i na vrijeme prijeđu. Isus opominje. Ne prijeti. Ta On je Ljubav koja nam dok smo još na putu želi otvoriti uho i srce da na vrijeme steknemo Ime!