Datum objave: 20.08.2010

BOG NAS SPAŠAVA


         Dragocjeno je to znati i ukazati na to svima oko sebe. Prava šteta što smo stekli sliku Boga kao da on samo nešto naređuje i nešto brani. Istina je da nam je dao Zapovijedi, ali ne zato da nešto zabrani nego da nas očuva, da nas spasi od nečega što nismo uvidjeli da je pogibeljno.

Bog nas spašava po Crkvi

         Uvijek smo pozvani više upoznati i više zavoljeti Jednu Svetu Katoličku i Apostolsku Crkvu kojoj pripadamo, koja je naša. Vjerujemo da je to Isusova Crkva, Crkva koju je On osnovao. Nije svejedno kako se ti i ja prema njoj odnosimo. Mi vjerujemo, vjera nas uči da Bog spašava sve ljude, ali se spasenje svijeta događa po Crkvi koja je Tijelo Kristovo. Zato potičimo jedni druge da postanemo više članovi svete majke Crkve, svoje župne zajednice, i da u nju više uvodimo, da njoj sve više prigrinjemo i djecu i mlade.

Bog spašava po trpljenju

         Vrijednost trpljenja i muke moći ćemo uvidjeti tek poslije uskrsnuća. U Isusovom primjeru vidimo da se trpljenje događa prema Božjem planu: sve se trebalo ispuniti što je bilo pisano o njemu.
         Veliki sin hrvatskog naroda Stjepan Radić o trpljenju je rekao ove riječi: 'Kršćanska naša duša i zdrava naša pamet veli nam da je ipak na svijetu najsvetija i najvrednija muka, počevši od one muke koja je otkupila svijet na drvetu križa pa sve do muke koja je iskrčila trnje i grmlje, i šikare pretvorila u pitoma polja i cvjetne vrtove.'
         Pavao apostol sve svoje propovijedanje svodi na Krista i to raspetoga. Zašto bismo mi, sinovi Božji, bili pošteđeni od trpljenja, ako nije bio pošteđen jedinorođeni Sin Božji. U tome možemo više razumjeti trpljenje, muku i kod odgajanja, o kojoj nam govori današnje drugo čitanje.
                Krist nas spašava po svojoj muci. Naše trpljenje s Njime također donosi spasenje. Blagoslovio Gospodin sve naše trpljenje.