Datum objave: 03.01.2015

Isus je već došao – Isus će doći ponovo. Maranatha -  dođi Gospodine Isuse! Tako prva kršćanska zajednica vapi za Gospodinom, tako kršćani do dana današnjega vapijući čeznu za Isusom kao što i čitav Stari Zavjet čezne za dolaskom Mesije. Pitanje koje si mi možemo postaviti kao kršćani i o ovom Božiću: koliko čovjek kršćanin još uvijek i danas, dvije tisuće godina od prvog Isusovog dolaska, čezne za njim i vapi da što prije ponovno dođe. Koliko uistinu vjerujemo da njegovim ponovnim dolaskom nastupa Božje kraljevstvo u punini, a to znači da svi gorući problemi koji muče danas ljudski rod nestaju. Nestaje jauka, boli, rata, mržnje, strepnje za budućnost ljudi. Da li još vjerujemo što je starac Šimun molio:» Sad otpuštaš slugu svojega u miru, ta vidješe oči moje Spasenje tvoje koje si pripravio na prosvjetljenje sviju naroda». Vjerujemo li da u Božjem kraljevstvu više neće imati nikakve šanse ni duhovno ni tjelesno zlo!?  Ako vjerujemo, ni danas vapaj prve Crkve ne smije zamuknuti jer i u novom tisućljeću jedina šansa čovjeka ostaje Isus kojeg nam je darovao Otac. Najbolje što nam se može dogoditi i što bismo trebali omogućiti da nam se dogodi jesu – jaslice u vlastitom srcu.

Nosi li čovjek današnjice u sebi barem trunak nade? Kad je nema, nastupa beznađe u koje danas mnogi upadaju i nestaju u očaju mraka oduzimajući si ono najvrednije što su primili kao dar Božji – život.

A ja? Nosim li u sebi nadu  koja ne postiđuje i koju mogu sigurno bez kolebanja podijeliti s drugima?

Novorođeno dijete je često izvor nade pojedincu, obitelji. Božansko dijete, Isus, donosi perspektivu nade svakome tko u njemu prepozna i prihvati SPASITELJSKI OČEV DAR. Isus je  Očev dar cijeloj ljudskoj obitelji i kao takav izvor nade za jučer, danas, sutra. Izvor perspektive vječne radosti svakom čovjeku, protiv svakog očaja. Nitko drugi osim Betlehemskog Svjetla ne može uništiti u nama tamu očaja. Stanimo zato pred to Božansko dijete i stavimo sve svoje planove u njegove ruke molitvom:

Božansko dijete Isuse, znam da me voliš i da me nećeš nikada napustiti. Zahvaljujem Ti za Tvoju prisutnost u mom životu. Isuse, vjerujem u Tebe i Tvoje obećanje mira, blagoslova i slobode. U tvoje ruke stavljam sve svoje brige i potrebe, osobito perspektivu naše vječnosti radi koje si i došao među nas. Pouzdajem se u Tvoje neizmjerno milosrđe i ljubav. Daj da budemo tvoji u vijeke vjekova!