Datum objave: 09.05.2014

Još nam u svijesti odzvanja događaj Isusova ulaska u Jeruzalem kako bi mogao slijediti i njegov izlazak. Izlazak iz ovozemaljske stvarnosti, zlom grijeha okužene, te ulazak u vječnu slavu! To se već ostvarilo po Isusu i za svakoga koji vjeruje u njegovu pobjedu nad grijehom i smrću, ali punina se ipak još ima dogoditi u onima koji ga vjerno slijede. Izlazak i ulazak siguran je onome  tko u vjeri prihvaća Isusa kao vrata i ključ spasenja! Prolaz iz ropstva grijeha u slobodu djece Božje događa se jedino u Isusu Kristu! Jer: „Nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.“ (Dj 4, 12)
Gospodin je taj prijelaz iz smrti u život prešao za nas trpljenjem. Strpljivim trpljenjem bez prijetnji i uvreda mučiteljima. Na takav strpljiv život, Isusovim  primjerom potaknut i nas poziva  prvak apostola Petar. To je njegov odgovor svima koji Isusove svjedoke pitaju: „Što nam je činiti, braćo?“ (Dj 2, 38) To tek Duhom nadahnut može posvjedočiti!
Znamo da su apostoli svakodnevno slušali što im je Isus govorio i u što ih je upućivao. No, prepoznati i razumjeti sve to bio im je prevelik teret. Nakon Isusova izlaska, nadahnućem njegova Duha, mogu kao pravi svjedoci Isusove pobjede progovoriti i pozvati na obraćenje i krštenje,  izlazak i ulazak u Kristu. Nema više bezglavog traženja i lutanja. Po Dobrom Pastiru, čuvaru naših duša, u punoj slobodi, imamo uvijek priliku ne preko ograde nego dostojanstveno, kroz širom otvorena Vrata njegova srca, ući u život!
Ako smo uistinu Isusa, kao dragog nam Pastira posvojili, zasigurno smo i ove nedjelje okupljeni oko njegovog stola. Tu smo najsigurniji! Ide ispred nas i  vodi nas sigurnim prijelazom Ocu. Svakog poznaje i poimence zove. Veoma je važno i spasonosno u svoj ovoj buci svijeta prepoznati njegov glas te ga punim povjerenjem slijediti!