Datum objave: 12.06.2014

HVALJEN I SLAVLJEN DOVIJEKA!

Sadržaj današnjeg slavlja nije prvenstveno dogmatsko proglašenje vjerske istine koju našim razumom ne možemo dokučiti, nego je više blagdan Ljubavi u koju smo svi pozvani. Pisma i predaja nam govore da Otac-Sin-Duh Sveti žive u savršenom zajedništvu ljubavi. Bog, po Isusu u Duhu Svetom uvodi sve stvorenje u ovu ljubav koja nikad ne prestaje niti jenjava kao što se najredovitije događa s onim što ljudi nazivaju ljubavlju.
Tajna, Otajstvo Presvetog Trojstva poziva nas da bismo i mi iskusili kako to izgleda biti uveden u neprekidni krug ljubavi s Bogom koji je „milostiv i milosrdan, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv, prebogat ljubavlju i vjernošću“, koji šalje Sina ne da osudi nego da spasi, i koji čini naša srca prebivalištem Duha Svetoga.
Eto razloga da mi dademo prednost molitvi koju izričemo u današnjem  psalmu, to jest da prije svega hvalimo i slavimo Boga našega dovijeka. Pogotovo kad se još k tome spomenemo riječi apostola Pavla koji nam govori da je proslava Boga naše spasenje. Radimo stoga na proslavi Trojedinoga Boga da bismo ostvarili naše spasenje, odnosno, radimo na našem spasenju da bismo proslavili Boga Oca i Sina i Duha Svetoga, kojega mi jednostavno nazivamo PRESVETO TROJSTVO.
Blagoslovljen budi, Gospodine, Bože otaca naših – Bože naš, hvaljen i slavljen dovijeka!

Oče naš dobri, i ti, Sine Očev,
Odvijeka rođen Očeva iz krila,
Jednaki njima Bože, Duše Sveti,
Presveto Trojstvo!

Združeni, evo, s blaženima tvojim,
Pjevamo s njima pjesmu zahvalnicu:
U dvore tvoje, k miru blaženome
Ti nas uvedi. Amen