Datum objave: 19.12.2014

DA NAŠE OSOBE I NAŠE OBITELJI BUDU

IZGRAĐENI I UREĐENI STAN ONOME

KOJI ŽELI BITI EMANUEL – S NAMA BOG

 

Čežnja za Pravednikom u narodu sve je veća. Ona se sve više izražava vapajima i pozivima: „Rosite nebesa odozgor, i oblaci daždite Pravednika!“ (Ulazna). Kralj David osjeća krivnju što on stanuje u dvoru od cedrovine, a kovčeg Božji u neuglednom, neprimjerenom šatoru. Evanđelje govori o dostojnom prebivalištu koje je Bog sam pripravio u osobi Djevice Marije. Ona Mu u tome nije pravila nikakve smetnje, štoviše jasno je dala do znanja riječju i postupcima da će u svemu, pa i u tome biti službenica Gospodnja.

Za sada želimo staviti na stranu hram našeg okupljanja gdje mi kao vjernici ostvarujemo susret s Bogom. Budući da se Gospodin želi nastaniti u nama, želi da mu mi budemo hram gdje će prebivati, pokrenimo akciju, učinimo nešto da mu uredimo dostojno prebivalište u našim osobama. Poduzmimo nešto glede izgradnje osoba naših malenih, naše mladeži da se u njima Gospodin nastani, da nađe pravo prebivalište i u našim obiteljima.

Ponajprije pitanje, osjećam li ja želju, čuje li se ta želja u mojim pozivima da Gospodin dođe, da se nastani u meni, u mojoj obitelji, kako bi On, Pravednik ostvario pravdu, kako bi procvjetalo spasenje? Čuje li se kada iskrena molba i poziv: Dođi, Gospodine Isuse; odnosno: Rosite, nebesa, odozgo…! Učinimo nešto da ta i takva molitva ovih dana bude prisutnija u našem obiteljskom zajedništvu.

Nadalje, osjećam li ja kakav stan, kakvo prebivalište Gospodin nalazi u mojoj osobi? Kako se osjeća? Jesam li ja zadovoljan i može li On biti time zadovoljan? Razmišljam li ja poput Davida: Vidiš kakvu kuću, kakve uvjete stanovanja ja želim i imam, a kako je Gospodinu prebivati u stanu koji sam ja?

Jučer smo u našoj zajednici željeli po sakramentu Ispovijedi napraviti generalno čišćenje naših osoba – stanova za prebivalište Gospodinu koji želi doći. Ako nismo, do Isusovog rođendana još imamo priliku za to. Napose zamolimo Duha Svetoga da On to učini, a mi da mu budemo istinski poslužitelji u tome – poput Marije. I svih ovih dana nastavimo akcije oko uređenja stana naše osobe i naše obitelji kako bi On uistinu osjetio našu dobrodošlicu.