Datum objave: 13.08.2015

SRETNA SIGURNOST: ISUS JE MOJ!

       

 Braćo i sestre, budno pazite kako živite!, velikom zabrinutošću nas poziva apostol Pavao. Želi da živimo mudro, da mudro gradimo svoju životnu zgradu – tj. svoj vječni dom. A naša mudrost će biti jednostavno u tome da se dademo voditi od Gospodina. Apostol kaže da ne budemo  kao ludi, nego kao mudri! Da iskupljujemo vrijeme jer dani su zli! Zato ne budite nerazumni, nego shvatite što je volja Gospodnja! Vjernik ne sumnja da je volja Gospodina našega naše dobro.

        O tom dobru govori nam današnje evanđelje. U njemu nad Gospodin poziva na pravo iskustvo zajedništva, najbliskije povezanosti s Njime. Poziva me da ostanem u njemu. Mogu li zamisliti, smijem li vjerovati da sam pozvan u jednu takvu bliskost s Njime, Gospodinom i Bogom mojim? Židovi su otvoreno pokazali svoju nevjericu prema Isusovom pozivu da se hrane njegovim Tijelom i krijepe njegovom Krvlju. Kako ja nadvladavam moju nesigurnost u vjeri – da ne kažemo nevjeru?

        U životu sv. Terezije Avilske govori se da je ona s Isusom često razgovarala, osobito noću. Njih su dvoje dijelili mjesto u klupi. Jedne noći Isus upita Tereziju kako se zove. Ona odgovori: „Terezija od Isusa.“ A onda ona njega upita za njegovo ime. Isus odgovori: „Isus od Terezije“.

Ona je znala kako će ostati u Isusu i kako će graditi svoju životnu zgradu. Gradim li ja svoju životnu zgradu s Isusom? Mogu li ja za sebe reći da mi je ime „… Isusov“? Mogu li čuti da me Isus zove svojim?