Datum objave: 21.08.2015

RIJEČ O PRAVOM KRUHU UVIJEK JE

"TVRD GOVOR"

        "Kome ćemo ići?", pita Petar Isusa u današnjem evanđelju. Već se u pitanju čuje i jasan odgovor: Onome tko daje pravi život, život vječni.

        I Jošua u prvom čitanju otvoreno pita okupljeni narod kome će poći, kome će služiti: Ako vam se neće služiti Gospodinu, izaberite kome ćete služiti,... Ja i moj narod služit ćemo Gospodinu!"

        Životno pitanje svakoga pojedinca jest: koju će službu izabrati, u čiju će se službu opredijeliti. I svatko će birati onu službu, ili službu kod onoga gdje će naći bolje uvjete, bolju plaću, bolji život. Istina, čovjek se lako opredijeli za službu kod onog poslodavca gdje će naći lakši i udobniji život, misleći da je to ujedno i bolji život. Uz malo razmišljanja možemo i sami uočiti da to nije mjerilo. Primjer iz Evanđelja govori nam o stvarnosti da je "tvrd govor" često onaj pravi govor, put pravoga života, života vječnoga. Valja dobro promisliti što je za nas najbolje! Možda nas na prvi pogled nešto „šamara“ pa se toga najradije odmah poželimo otarasiti. Ali, nakon staloženog razmatranja, ipak prepoznamo da je to za nas najbolje. Naprečac odlučivati o presudnim životnim stvarima ne priliči razumnom čovjeku! Otići  od Gospodina nepovratno, promašaj je kojeg ćemo kad tad požaliti!