Datum objave: 29.04.2016

AKO ME TKO LJUBI,…

 

U čitanjima imamo posebni poticaj za ostvarenje ljubavi prema Crkvi (I. čit.), prema nebeskoj domovini gdje ćemo susresti Boga licem u lice (II. čit.), te prema našem Gospodinu Isusu koji nas po Crkvi u Duhu Svetom želi dovesti do tog cilja.

Ljubav prema Crkvi

        U zajednicama nerijetko nastaju nesporazumi, nesnalaženja, nesigurnosti. Prva Crkva pokazuje da to ne rješava mjesna vjerska zajednica, mi bismo možda rekli "narod". Ne. Oni se obraćaju poglavarstvu u Jeruzalemu da donese zaključak, odluku koja će vrijediti za sve. Odluku poglavarstva prihvaćaju svi dobronamjerni članovi zajednice, čak i ako im nije posve razumljiva, ili misle da bi po njihovu mišljenju bilo bolje drugačije. Ni u kom slučaju nije zdravo osobno mišljenje pretpostaviti odluci starješinstva. Dobronamjerni, radi zajedničkog dobra, to će razumjeti. Umjesto toga osobito je vrijedno za sve koji vode brigu oko zajedničkog dobra moliti vodstvo Duha Svetoga.

 

Ljubav prema vječnosti

        Boga spoznati, Njega uzljubiti i biti u Njegovoj službi jedini je put koji vodi do pravog cilja: NEBA. A biti u nebu znači VIDJETI, UPOZNATI I LJUBITI BOGA. Koliko u meni živi čežnja da vidim Boga licem u lice? Da dođem u Novi Jeruzalem. Da boravim u Hramu kojega obasjava Božja slava i u kojemu je Jaganjac svjetiljka?

 

Ljubav prema Isusu

        Prema toj vječnosti želi nas voditi Gospodin Isus. Koliko nas obuzima težnja za tim ciljem toliko vjerujemo svome Voditelju, toliko ozbiljno uzimamo njegovu riječ, i toliko imamo ljubavi prema njemu. Isus povezuje pravu ljubav s čuvanjem njegove riječi, njegovih zapovijedi, Božjeg zakona.

        Na kraju se sve svodi na jedno pitanje: KOLIKO SAM POSLUŠAN BOŽJOJ RIJEČI KOJU MI KRIST GOVORI PO CRKVI?  Zato je jako vrijedno i spasonosno ispitati se pomno: koliko sam na to spreman obzirom na molitvu, na djela ljubavi prema bližnjemu, na čistoću srca, na pravednost, obzirom na osam Blaženstava, na Deset Božjih zapovijedi, obzirom na sve što On kaže.