Datum objave: 23.12.2016

Božić

Nosi li čovjek današnjice u sebi barem trunak nade? Kad je nema, nastupa beznađe u koje danas mnogi upadaju i nestaju u očaju mraka oduzimajući si ono najvrednije što su primili kao dar Božji – život.

A ja? Nosim li u sebi nadu  koja ne postiđuje i koju mogu sigurno bez kolebanja podijeliti s drugima?

Novorođeno dijete je često izvor nade pojedincu, obitelji. Božansko dijete, Isus, donosi perspektivu nade svakome tko u njemu prepozna i prihvati SPASITELJSKI OČEV DAR. Isus je  Očev dar cijeloj ljudskoj obitelji i kao takav izvor nade za jučer, danas, sutra. Izvor perspektive vječne radosti svakom čovjeku, protiv svakog očaja. Nitko drugi osim Betlehemskog Svjetla ne može uništiti u nama tamu očaja. Stanimo zato pred to Božansko dijete i stavimo sve svoje planove u njegove ruke molitvom:

Božansko dijete Isuse, znam da me voliš i da me nećeš nikada napustiti. Zahvaljujem Ti za Tvoju prisutnost u mom životu. Isuse, vjerujem u Tebe i Tvoje obećanje mira, blagoslova i slobode. U tvoje ruke stavljam sve svoje brige i potrebe, osobito perspektivu naše vječnosti radi koje si i došao među nas. Pouzdajemo se u Tvoje neizmjerno milosrđe i ljubav. Daj da budemo tvoji u vijeke vjekova!