Datum objave: 28.03.2018

MI NAVIJEŠTAMO I SVJEDOČIMO RIJEČIMA I ŽIVOTOM:

ISUS KRIST JEST USKRSNUO!

Prva nedjelja Uskrsa za Isusove učenike bila je obilježena njihovom svestranom i potpunom zbunjenošću. Sve im se okrenulo naglavačke. Njihov učitelj i prijatelj bio je uhapšen, osuđen po kratkom postupku i odmah likvidiran. Oni su ga napustili, ostavili ga potpuno sama onda kad su mu najviše trebali. Pobjegli su i sakrili se. Možemo zamisliti kako su se morali osjećati u mješavini osjećaja straha, krivnje, razočarenja... Potpuno su se rasplinule sve njihove nade u Kraljevstvo Božje na zemlji koje im je Isus navijestio i za koje im je dao nadu.

I sada, kada je izgledalo da ne može biti gore, događa se upravo to još gore. Marija Magdalena ide na Isusov grob i zaprepaštena otkriva da je grob prazan. Normalni zaključak, netko je ukrao Isusovo tijelo. Petar i „drugi učenik“ odmah trče da to provjere. Njihov strah je potvrđen: grob jest prazan! Njih dvojica se vraćaju ostalima dotučeni spoznajom da je netko obeščastio mjesto Isusovog pokopa. Ali Marija ostaje kod groba i postaje prva svjedokinja Isusovog Uskrsnuća. Radi toga je ona prozvana Apostolom Apostolima.

Ovaj, u prvi mah strašan, a onda i za učenike i za nas uistinu predivan događaj, mi slavimo danas. Isus je pokidao spone smrti. Time je i svakome od nas omogućio da raskinemo spone naše smrti. Grob više ne može držati zarobljenima one koji vjeruju u Njega. Naprotiv, u Kristu i s Kristom mi ćemo živjeti zauvijek.

Taj Događaj mi slavimo danas! Njemu se radujemo svim bićem! Mi naviještamo i svjedočimo i riječima ali i našim življenjem da je Isus Krist uskrsnuo! Sigurni smo u njegovu riječ: USKRSNUH I OPET SAM S TOBOM! Da, Isus je ŽIV!

BILI VAM SRETNI I BLAGOSLOVLJENI USKRSNI BLAGDANI! ALELUJA!

V.Ž.