Datum objave: 10.12.2011
NEKA SE DUH NAŠ I DUŠA I TIJELO BESPRIJEKORNIM EUVA
ZA DOLAZAK GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA
 
Advent je vrijeme radosti. Razumljivo je da će se kršćanski svijet radovati na nedjelju koja se zove „NEDJELJA RADUJTE SE“. Ova nedjelja, treća došašća, izražava našu radost i veselje zbog Božjeg ulaska u redoviti, svakodnevni život ljudskog bića. Radujemo se što Bog dolazi, jer Njegov dolazak uistinu jest radosna vijest.
Dolazak Sina Božjega najavljen je po glasniku, Ivanu Krstitelju, koji dolazi da svjedoči za svjetlo. Ivan govori vrlo snažno. On nimalo ne sumnja u vlastiti identitet – on zna tko je on i zna istinu o Onome koji dolazi poslije njega. On je upoznat s istinom o Mesiji koji će sada ući u povijest svijeta. Istina glasi: On je Krist, Svetac Božji, Spasitelj svijeta. Apostol Pavao bi rekao, a važno je da i svaki od nas za sebe može reći: Znam kome sam povjerovao.
Za nas, dolazak Božji u osobi Krista u ovo tamno i hladno doba godine – u tamnu i hladnu stvarnost ovoga svijeta jest poziv upućen osobno nama za ulazak u svjetlo. Potrebno je i opet naglasiti stvarnost da Isus jest u našoj sredini i dozvati si u svijest, poput Ivana Krstitelja, tko mi zapravo jesmo. Onaj tko dolazi da bi nam ponudio vječnu sreću raduje se što je mi radosno prihvaćamo. Imamo se čemu radovati.
Neka Pavlove riječi budu naša trajna molitva, poglavito u došašću: „Neka se duh vaš i duša i tijelo besprijekornim čuva za dolazak Gospodina našega Isusa Krista.“ To će uvijek ostati sigurna podloga da se možemo radovati već sada, a pogotovo na kraju svega kad ćemo u punini iskusiti plodove svega našeg odricanja i zalaganja za Kraljevstvo Onoga čiji prvi dolazak sada slavimo i za drugi – konačni se pripremamo.