Datum objave: 17.11.2012

POUZDANJE - VJERNOST - USTRAJNOST     Dosta se lako rasrdimo ako nam netko ne može povjerovati i poslušati nas, a mi vidimo od kolike je važnosti za njega ono što mu želimo reći. Čak i roditelj nekad odustane od upućivanja djeteta u dobro kad ono ne prihvaća ništa od njegovih uputa. S druge strane i mi sami, kao vjernici, ne uzimamo Božju riječ s vjerom. Možda smo imali iskustvo kako baš nema očekivanih rezultata, premda smo se držali (barem tako mislimo) Božjih uputa. Tako čovjek pomalo postaje i nesiguran koliko je to vrijedno, jer često izgleda kao da je Bog zaboravio svoj narod, onoga tko se drži Boga. Onda se i vjernik počne u životu «snalaziti» kako sam najbolje zna. Na kraju se počne prilagođivati svijetu oko sebe, spašavati sam sebe po svojim nahođenjima. Počne zaboravljati i kloniti se IMENA onoga kome bi trebao pripadati, osobito kad iskusi istinitost riječi Gospodina Isusa, "zbog Imena moga svi će vas zamrziti", zadesit će vas mnoge poteškoće zato što ste moji. I tako se čovjek sve više povlači, postaje sve više neodređen, neopredjeljen, ne pripada nigdje. A pred Gospodina ne možemo doći ako se potpuno ne opredijelimo za Njega, ako ne pripadamo Njemu.


     Dan Gospodnji, Dan kad ćemo se morati pojaviti pred Gospdinom, dolazi. Možemo reći da je blizu, jer ne znamo ni dana ni časa kad će se pojaviti Krist Kralj u svoj svojoj moći i slavi. Kako je presudno pripadati onome tko je Gospodar, Vladar vjekova, neumrli. Krist Gospodin to jest i sada, ali dok se to ne ostvari na vidljivi način za sve narode i sva vremena, pozivani smo da ne gubimo pouzdanja, da se učvršćujemo u vjernosti njemu, da izdržimo u svim kušnjama do kraja, da trajno svjedočimo svoju pripadnost Njemu. Pa makar nitko oko tebe to ne prihvatio, ti znaš kome si povjerovao. Presudno je ustrajati u vremenu vjerskog mraka, u iščekivanju Dana Gospodnjega.


                  Učvrstimo se u pouzdanju, vjernosti i ustrajnosti prema Gospodinu koji dolazi, ne prvenstveno iz straha pred paklom nego više iz ljubavi prema Bogu.