Datum objave: 01.05.2003

Kulturno-umjetničko društvo Vidovec osnovano je u ožujku 1995. na inicijativu nekoliko istinskih zaljubljenika u tradiciju i narodno blago ovog kraja. Najvažniji razlog osnivanja KUD-a bio je prikupljanje, njegovanje i čuvanje narodne baštine vidovečkog kraja i bliže okolice.
U društvu kontinuirano djeluju folklorna i tamburaška skupina. Više puta godišnje svojim im se radom pridruži dramska skupina, čiji su članovi do sada uspješno dramatizirali nekoliko narodnih običaja svoga kraja.
Danas KUD ima osamdesetak članova (mladića, djevojaka i mlađih udatih žena te dječaka i djevojčica od 7 do 14 godina).
Do sada je folklorni ansambl izveo nekoliko izvornih koreografija koje prikazuju narodne običaje kao što su: snuboki, vidovečka svadba, žetva, Jurjevo, Božić. Od ostalih koreografija ističu se plesovi iz Petrijanca te jurketinski i međimurski plesovi.
Tijekom svog petogodišnjeg djelovanja društvo je sudjelovalo na mnogobrojnim općinskim i županijskim folklornim manifestacijama, upoznalo je mnoga prijateljska društva iz raznih krajeva naše domovine i gostovalo u više desetaka mjesta i gradova u Hrvatskoj i izvan nje. Spomenimo neke: Petrijanec, Vinica, Cestica, Jalžabet, Varaždin,Mače, Marija Bistrica, Gola, Gotalovo, Cerić, Vinkovci - "Vinkovačke jeseni" 1999, Kornić na otoku Krku, Pirovac, Ćilipi, Cavtat, njemački gradovi Barbing, Schirling i Mallensdorf u okolici Regensburga.

Od početka svog djelovanja društvo također redovito sudjeluje u liturgijskim slavljima i župnim svečanostima.

KUD Vidovec inicijator je kulturno-zabavne manifestacije "Zeljarijada" na kojoj su do sad sudjelovala Kulturno-umjetnička društva iz Hrvatskog zagorja, Podravine, Posavine, Slavonije, Hrvatskog primorja i Dalmacije.
"Zeljarijada" se u Vidovcu održava svake jeseni od 1997. g. i polako postaje tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija ovog kraja.